Recensies

Managementboek

"De bekende bouwstenen van Appreciative Inquiry – generatieve vragen, de generatieve dialoog, storytelling en design thinking – komen aan bod, de auteurs laten zien hoe die kunnen worden gebruikt én hoe zij ze zelf gebruikten bij uiteenlopende opdrachten waarin zij als begeleider actief waren. Natuurlijk zijn die casussen op effectiviteit geselecteerd. Maar ze maken hoe dan ook duidelijk dat de methodiek uitstekend toepasbaar is, en dat niet alleen in situaties die gekenmerkt worden door een zekere welwillendheid maar ook wanneer het aanvankelijk alles weerstand is wat de klok slaat. Met name die ‘plaatjes’ bij hun ‘praatje’, samen overigens met de voorbeeldtechnieken die zijn toegevoegd, maken dit boek tot een waardevolle aanvulling op de literatuur die in de loop der jaren over Appreciative Inquiry verschenen is. (...)"

Lees meer

Management Executive

"In de kern is Appreciative Inquiry (AI) een manier van kijken, maar ook heeft het een methodische kant. Beide aspecten – inclusief de wetenschappelijke basis – worden door Saskia Tjepkema, Luc Verheijen en Joeri Kabalt verhelderd in Waarderend veranderen - Appreciative Inquiry in de dagelijkse praktijk van managers. AI blijkt niet (zoals vaak wordt gezegd) een naïef optimisme waarin je kijkt met een roze bril naar alleen wat goed gaat en energie geeft. Als we kijken met een ‘appreciative eye’, dan kijken we naar onszelf en de wereld op zo’n manier dat we de positieve krachten gaan opmerken die al aanwezig zijn en die we vervolgens benutten in de ontwikkeling naar een toekomst die we samen wensen. Met AI kun je je oog trainen om het potentieel in situaties en mensen te zien.(...)"

Lees meer

Bestuur Beleid Management en Pedagogiek in het kindcentrum

"Voor leidinggevenden die leiden en managementgedrag achter zich kunnen laten op het moment dat dat nodig is, is dit een prachtige manier om samen met hun team of organisatie te ontwikkelen en te groeien. Om nieuwe wegen in te slaan of om hun dienstverlening nog mooier te maken. Dit boek is een prikkelende kennismaking met AI en door de praktische voorbeelden en soepele manier van schrijven is het inspirerend en nodigt uit de ontwikkeling in je organisatie te helpen en richting te geven. Meteen morgen al, klein beginnen… een betekenisvolle vraag stellen.(...)"

Lees meer